Zolax

Zolax ilaç, 50mg, 100mg, 150 ve 200mg olmak üzere farklı ambalajlarda satışı yapılan bir ilaçtır. Maya ve mantar (genellikle vajinal) tedavisi için reçete edilmektedir. Zolax ilaç fiyatları, prospektüsü ve kullananların yorumları için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Zolax Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Ağırlıklı olarak kadınlarda vajinal mantar tedavisi için kullanılmaktadır. Candida ismi verilen bir maya sebebiyle oluşan bu mantar hakkında bilgi almak için wikipedia sayfasına göz atabilirsiniz. Doktorunuz reçete etmediği sürece kullanmamanız gereken bir ilaçtır. Yanlış kullanımı ciddi sorunlara yol açabilir. 

Üreme bölgesinde oluşan vajinal mantar hastalığı, ani veya tekrarlayan şekilde görülmektedir. Penisin uç bölgesinde oluşan iltihap, ağızda veya boğazda oluşan enfeksiyon, ayak mantarı veya kaşıntı gibi rahatsızlıklarda da reçete edilebilmektedir.

 

Zolax 2021 yılında eczanelerde 82.09₺ üzerinden satılmaktadır. Zolax 100 mg ve diğer tabletlerin fiyatları aynıdır. Zolax fiyatı siz satın alırken belirtilenden farklı ise lütfen bildiriniz.

Doktorunuza başvurmadan hiç bir ilacı reçetesiz olarak temin etmeniz tavsiye edilmez. Her durumda önce hekiminize danışmalısınız. Zolax reçetesiz satılmaz, raporunuz var ise alınabilir yada normal doktor reçetesi ile alınabilir.

.ugb-6d1ea14 .ugb-button .ugb-button–inner{font-size:15px !important;font-weight:bold !important}.ugb-6d1ea14 .ugb-button{background-color:#424242}.ugb-6d1ea14 .ugb-button .ugb-button–inner,.ugb-6d1ea14 .ugb-button.ugb-button–has-icon.ugb-button–has-icon svg{color:#ffffff}.ugb-6d1ea14 .ugb-button:hover .ugb-button–inner,.ugb-6d1ea14 .ugb-button:hover svg{color:#ffffff}

VAJİNAL MANTAR İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ

Reçetesiz bitkisel tedavi yöntemleri ve vajinal mantar için kullanılan sirke, yağ gibi yöntemler hakkında daha fazla bilgi edinmek için vajinal mantar içeriğimize gözatabilirsiniz.

Zolax Hakkında Sık Sorulan Sorular

Zolax’ı ağırlıklı olarak kadınların kullandığını söylemiştik. Zolax kullananların en çok merak ettiği soruları ve yorumlarını aşağıdaki listede bulabilirsiniz.

Zolax’ın etken maddesi Flukonazol isimli bileşendir. Flukonazol aynı zamanda candida mayasının tedavisinde de kullanılmaktadır.

Günde en fazla 2-3 tablet olarak kullanılabilmektedir. Eğer gereğinden fazla Zolax kullandıysanız, mutlaka doktorunuza başvurmanız tavsiye edilir.

Bağışıklık sisteminiz düzgün çalışmıyorsa mantar enfeksiyonuna vücut direnciniz düşük olur ve enfeksiyona yakalanabilirsiniz. Bu yüzden bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için ballı limonlu bitkisel karışımı inceleyebilirsiniz.

Mantar Çeşitleri

Kriptokokal Menenjit İlk alınacağı gün 400mg Ardında günde bir kez 200mg ile 400mg olmak üzere 6 ve 8 hafta boyunca veya gerekirse doz bazen 800mg arttırılabilir.
Kriptokokal Mantarlar Doktorunuz tarafından belirlendiği sürece doz 200mg’a kadar alınabilir.
Cinsel Bölge Mantar 150 mg olarak alınmalıdır.
Vajinal Mantar  Zolax vajinal mantar hasatlığı tedavisinde toplam 3 doz için her üç günde bir 150 mg (1. 4. ve 7 günlerde) alınmasını takiben haftada bir kez 150 mg’dır. Tedaviniz 6 aya kadar uzayabilir.
Candia Enfeksiyonu Enfeksiyon riski varken günde bir kez 400 mg ve 200 mg’dır
Deri ve Tırnak Mantarı  Enfeksiyonun olduğu yere göre, günlük 50 mg yada haftada 150 mg tek doz ya da 1 ile 4 hafta arasında haftada olacak şekilde 1 kez 300 ile 400 mg (Atlet ayağı için 6 haftaya kadar verilebilir, tedavi, enfekte olmamış tırnağın uzayıp enfekte tırnağın yerini almasına kadar devam ettirilmelidir.)
Ağız İçi Mantar  Zolax mantar ilacını  enfeksiyon riski altındayken, günde bir kez 100 mg 200 mg veya haftada 3 kez 200 mg’dır
Mukozal Pamukçuk Doktorunuz tarafından tedaviniz bitene kadar 7 ila 30 gün boyunca günde bir kez 50 mg ve 400 mg’dır.

Hamile iseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız bu konu hakkında doktorunuza danışmanız gerekir. Zolax hamileyken kullanılırsa bebeğe zarar verebilir. Emzirme döneminde ise anne sütüne karışabilir ve emzirilen bebeğe, zarar verebilir.

Zolax’ı kullanmaya başladıktan sonra iyileşme belirtileri görebilirsiniz. Doktorunuzun reçetede belirtmiş olduğu kullanma sürelerini dikkate alın ve uyunuz. Kullanma sebebiniz olan enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşmeler olabilir.

Zolax aç veya tok karında kullanılabilir. Fakat yine de bu ve diğer bilgiler için hekiminize danışmanız gerekmektedir. Ancak tok olduğunuzda kullanmanız tavsiye edilir.

Zolax ile alkolün etkileşimi hakkında herhangi bir bilgiye erişemedik. Bu konuda hekiminizden destek almanız daha faydalı olacaktır. Ayrıca alkol ile birlikte hiç bir ilacın kullanılması tavsiye edilmez.

Bir çok ilaç adet gecikmesi yapabilir. Zolax kullandıktan sonra adetiniz gecikirse telaş etmeyin, ilk öncelikle doktorunuza başvurun. Vajinal mantar adet gecikmesi yapar mı sorunuzun yanıtını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Bu konuda en doğru bilgiyi doktorunuz ile iletişim kurarak veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak edinebilirsiniz.

Zolax ile Mantar Tedavisi Hakkında

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Doç. Dr. Tevfik Yoldemir tarafından Zolax ile vajinal mantar tedavisi hakkında daha fazla bilgiye aşağıdaki videodan erişebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=erKU6sVBrIo

Zolax’ın Yan Etkileri Nelerdir?

Ani hırıltı, nefes alma zorluğu veya göğüste sıkışma, göz kapaklan, yüz veya dudaklarda şişme, tüm vücutta kaşıntı, ciltte kızarma veya kaşıntılı kırmızı lekeler, deri döküntüsü gibi bir çok yan etkisi mevcuttur.

  • Kabarmaya neden olan, döküntü gibi şiddetli deri reaksiyonları (ağzı ve dili de etkileyebilir).
  • AIDS hastasıysanız, Zolax dahil ilaçlara şiddetli deri reaksiyonları gösterme olasılığınız daha yüksektir.

Yaygın Yan Etkileri

En yaygın yan etkileri; Baş ağrısı, karın ağrısı, bulantı, kusma, midede rahatsızlık ishal, döküntü olurken. Yaygın olmayan yan etkileri ise aşağıdaki gibidir;

Uykusuzluk, uyuşma, ateş, kaşıntı, kas ağrısı, terlemede artış, sersemlik, keyifsizlik, tat bozukluğu gibi bir çok yan etkisi mevcuttur.

  1. Nöbetler
  2. Sersemlik
  3. Tat bozukluğu
  4. Denge bozukluğundan kaynaklanan baş dönmesi
  5. Hazımsızlık, sindirim bozukluğu
  6. Gaz ve ağız kuruluğu
  7. Sarılık
  8. Bilirubinde artış
  9. Kurdeşen
  10. Yorgunluk
  11. Keyifsizlik
  12. Güçten düşme

Bunların dışında herhangi bir yan etki ile karşı karşıya geldiğinizde hemen hekiminiz ile iletişim kurmanız veya en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir.

Bu yazımızda, “Zolax nedir?” “Zolax ne için kullanılır?” “Zolax nasıl kullanılır?” gibi Zolax hakkında sık sorulan soruların hepsine cevap verdik. Ancak makalede yazılan yazılar bir uzman veya doktor tarafından yazılmamıştır. Makalemiz arşiv amaçlıdır. İlaçları doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Yorum bırakın

Scroll to Top