Deloday Tablet ve Şurup Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Deloday , doğal kimyasal histaminin vücuttaki etkilerini azaltan bir antihistamindir. Histamin hapşırma, kaşıntı, gözde sulanma ve burun akıntısı semptomlarına neden olabilir.

Deloday, hapşırma, sulu gözler ve burun akıntısı gibi alerji semptomlarını tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca kronik cilt reaksiyonları olan kişilerde cilt kurdeşen ve kaşıntı tedavisinde kullanılır.

Deloday, bu ilaç kılavuzunda listelenmemiş amaçlar için de kullanılabilir.

Bir antihistaminik ilaç sınıfından desloratadini içerir.

Uyku hali oluşturmayan alerjiye karşı kullanılan bir ilaçtır. Alerjik reaksiyonlar ve alerji belirtilerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olur.

5 mg desloratadin içeren yuvarlak, bombeli, mavi renkli film tabletler şeklindedir. Deloday Tablet, 20 ve 30 film tablet içeren, PVC / PVDC Şeffaf-Alüminyum Blister şeritler içerisinde, karton kutuda kullanma talimatı ile beraber piyasaya sunulmaktadır.

Alerjik nezle ile ilişkili hapşırık, burunda akıntı ve kaşıntı, damakta kaşınma ve gözlerde kaşınma, kızarıklık veya yaşarma gibi belirtileri (örneğin saman nezlesi, ev tozu akarına karşı alerji) giderir.

Deloday Tablet ayrıca iirtiker (alerjiden kaynaklanan bir deri hastalığı) ile birlikte görülen kaşıntı ve derideki kabartı ve kızarıklık gibi semptomların ortadan kaldırılmasında endikedir.

Yukarıda bilgiler Deloday tabletin prospektüsüdür.

Bir endikasyon, ilacın hasta tarafından reçete edildiği veya kullanıldığı durum, semptom veya hastalık listesi için kullanılan bir terimdir. Örneğin, hasta tarafından ateş için asetaminofen(ağrı kesici ve ateş düşürücü) veya parasetamol kullanılır veya doktor, baş ağrısı veya vücut ağrıları için reçete eder. Artık ateş, baş ağrısı ve vücut ağrıları parasetamolün belirtileridir. Hekim tarafından reçetesiz olarak eczane anlamında reçetesiz olarak teslim alınabileceğinden, hasta sık karşılaşılan durumlar için kullanılan ilaçların endikasyonlarından haberdar olmalıdır.

Deloday Şurup Ne İşe Yarar?

Deloday Şurup 0,5 mg/ml şurup her ml’sinde 0,5 mg desloratadin içerir. Deloday 0,5 mg/mL şurup, plastik kapaklı cam şişede bulunmaktadır.

Deloday Şurup uyku hali oluşturmayan antialerjik bir ilaçtır.  Alerjik reaksiyonlar ve alerji belirtilerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olur.

Deloday Şurup alerjik nezle ile ilişkili hapşırık, burunda akıntı ve kaşıntı, damakta kaşınma ve gözlerde kaşınma, kızarıklık veya yaşarma gibi belirtileri (örneğin saman nezlesi, ev tozu akarına karşı alerji) giderir.

Deloday Şurup ayrıca, ürtiker ile birlikte kaşıntının giderilmesi, derideki kabartı ve kızarıklık gibi belirtilerin ortadan kaldırılmasında da kullanılır.

Deloday şurup ve Deloday tabletin etken maddeleri ve etkili olduğu hastalıklar aynıdır. Doktorunuz size tablet mi şurup uyumlu kontrolünü yaptıktan sonra ikisinden birini reçete edebilir.

Deloday Tablet Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı her zaman tam olarak doktorunuzun veya eczacınızın size söylediği şekilde alınız. Emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Erişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki çocuklar

Önerilen doz günde bir kez bir tablettir. Tableti suyla, besinlerle beraber veya ayrı alınız.

Bu ilaç ağız yoluyla kullanılır. Tableti bütün olarak aç ya da tok kamına bir bardak su ile yutunuz.

Tedavi süresi konusunda, doktorunuz sizdeki alerjik nezlenin tipini belirleyerek ne kadar süreyle Deloday’i almanız gerektiğine karar verecektir.

Eğer sizdeki alerjik nezle, aralıklı tip (belirtilerin haftada 4 günden daha az ya da 4 haftadan daha kısa süreyle var olması) ise, doktorunuz hastalığın geçmişini değerlendirecek ve size bu doğrultuda bir tedavi programı önerecektir.

Eğer sizdeki alerjik nezle, kalıcı/sürekli tip (semptomların haftada 4 gün ya da daha fazla ve 4 haftadan daha uzun süreyle var olması) ise doktorunuz size daha uzun süreli bir tedavi önerebilir.

Ürtikerin tedavi süresi hastadan hastaya farklılık gösterebilir, bu nedenle doktorunuzun talimatlarına uymalısınız.

Bu ilaç ağız yoluyla kullanılır.

Tableti bütün olarak aç ya da tok kamına bir bardak su ile yutunuz.

Deloday ilacını 12 yaşından küçük çocuklara vermeyiniz.

Desloratadinin etkililik ve güvenliliği Yaşlılarda henüz belirlenmemiştir.

Böbrek Yetmezliğinde Deloday Kullanım

Şiddetli böbrek yetmezliğinde Deloday Şurup dikkatle kullanılmalıdır.

Eğer Deloday Şurup’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Deloday ağızdan parçalanan tabletleri doktorunuzun belirttiği şekilde kullanın. Kesin dozlama talimatları için ilaç üzerindeki etiketi kontrol edin.

Deloday ağızdan parçalanan tabletlerle ekstra bir hasta broşürü mevcuttur. Bu bilgilerle ilgili sorularınız varsa eczacınızla konuşun.

Deloday ağızdan parçalanan tabletleri yiyecekle birlikte veya yemeksiz ağız yoluyla alın.

Deloday ağızdan parçalanan tabletleri almaya hazır olana kadar blisteri dış poşetten çıkarmayın. Kabarcıklı paketi açtığınızda ellerinizin kuru olduğundan emin olun. Tableti folyonun içinden itmeyin. Blister ambalajın üzerindeki folyoyu soyun ve tableti dilinizin üzerine yerleştirin. Tablet çabuk çözülür ve tükürük ile yutulabilir. Gecikmeli olarak ağızdan parçalanan tabletler su ile veya susuz alınabilir. Blister ambalajını açtıktan hemen sonra tableti alın. Çıkarılan tableti ileride kullanmak üzere saklamayın.

Deloday’in ağızdan parçalanan tabletleri nasıl kullanacağınıza ilişkin tüm sorularınızı sağlık uzmanınıza sorun.

Deloday Ard Arda İçilir mi?

Deloday Şurup ya da tableti yalnızca size reçete edildiği kadar kullanınız. Kazara alınan aşırı doz ile ilişkili ciddi sorunlar beklenmemektedir.

Deloday kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Eğer almanız gereken dozu zamanında almayı unutursanız, hatırlar hatırlamaz o dozu alınız, daha sonra tedavinize olağan şekilde devam ediniz.

Ağızdan parçalanan Deloday tabletlerini almayı unutursanız ve düzenli olarak alıyorsanız, mümkün olan en kısa sürede alınız. Bir sonraki dozunuz için neredeyse zamanı gelmişse, kaçırılan dozu atlayın ve normal doz programınıza geri dönün. Aynı anda 2 doz almayınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Deloday Hangi Durumlarda Kullanılmamalıdır?

Desloratadin, loratadin veya bu ilacın içindeki yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşın duyarlı (alerjik) iseniz.

Deloday Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Eğer böbrek fonksiyonlarınız zayıf ise Deloday Şurup’i almadan önce doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Deloday Alkol İle Alınır mı?

Deloday alkol ile etkileşimi ciddi sonuçlar oluşturabilir. Deloday ve alkol bir arada alınmamalıdır. İlacı almadan önce doktorunuza danışınız.

Deloday Şurup aç veya tok kamına alınabilir.

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Deloday Gebelik Kategorisi

Hamileyseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, bu ilacı almadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Eğer hamileyseniz Deloday Şurup’u kullanmanız önerilmemektedir.

Emziren Anneler Deloday Kullanabilir mi?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Bebeğinizi emziriyorsanız Deloday tablet ve şurup’u kullanmanız önerilmemektedir.

Deloday Yan Etkileri Nelerdir?

Tüm İlaçlar gibi, bu ilaç da yan etkilere neden olabilir.

İstenmeyen olaylar aşağıda belirtilen sıklıklara göre sınıflandırılmıştır:

Desloratadinin pazarlandığı dönemde, şiddetli alerjik reaksiyon vakaları (solunum güçlüğü, hırıltılı solunum, kaşıntı, kurdeşen ve şişlik) çok seyrek olarak rapor edilmiştir. Bu ciddi yan etkilerden herhangi birini fark ederseniz,-ilacı-almayı bırakınız ve derhal acilen tıbbi tavsiye isteyiniz.

Yetişkinlerdeki klinik çalışmalarda yan etkilerin plasebo tablet ile gözlenenlerle neredeyse aynı olduğu görülmüştür. Ancak, yorgunluk, ağız kuruluğu ve baş ağrısı plasebo tablete göre daha sık bildirilmiştir.

Desloratadin İle yürütülen klinik çalışmalarda aşağıdaki yan etkiler şu şekilde bildirilmiştir:

Deloday Yaygın Yan Etkileri

  • Yorgunluk
  • Ağız kuruluğu
  • Baş ağrısı

Bunlar desloratadinin hafif yan etkileridir.

Desloratadinin pazarda bulunduğu dönemde aşağıdaki yan etkiler bildirilmiştir:

Çok seyrek görülen yan etkiler

  • Şiddetli aleıjik reaksiyonlar
  • Döküntü
  • Artan vücut hareketiyle huzursuzluk
  • Kalp atışının hızlanması
  • Karaciğer fonksiyon testlerinde anormal İlik
  • Karaciğerde iltihap
  • • Mide ağrısı,
  • Bulantı (hastalık hissi)
  • Kusma
  • İshal
  • Uykusuzluk
  • Uyku hali
  • Kas ağrısı,
  • Mide rahatsızlığı
  • Halüsinasyonlar,
  • Nöbetler,

Sıklığı Bilinmeyen Yan Etkiler

  • Cildin güneşe (hava bulutlu olsa bile) ve UV ışınlarına karşı duyarlılığında artış (örneğin, solaryumdaki UV ışınlan)
  • Kalp atım ritminde değişiklik
  • Deri ve/veya gözlerde sararma
  • Sıra dışı yorgunluk

Deloday Kortizonlu mu?

Deloday ilaç kortizon içermez.

Araç ve makina kullanımı

Önerilen dozlarda, bu ilacın araç veya makine kullanma becerinizi etkilemesi beklenmemektedir. Hastaların çoğu uyku hali yaşamasa da tıbbi ürüne verdiğiniz cevabı anlayıncaya kadar araç veya makine kullanma gibi zihinsel uyanıklık gerektiren faaliyetlerde bulunmamanız tavsiye edilir.

Deloday Etken Maddesi Nedir?

Deloday Şurup , 0,10 mg sodyum benzoat içermektedir. Yeni doğmuş bebeklerde sarılık riskini arttırabilir.

Deloday Şurup , şeker içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Deloday Şurup , sunset sarısı (El 10) içermektedir. Alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Deloday Şurup , sorbitol içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Deloday Şurup 0,5 mg/ml şurubun her 1 ml’si 1 mmol (0,23 mg)’dan az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Bu tıbbi ürün her dozunda I mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Bu tıbbi ürünün her 5 mg’ı 0,72 mg laktoz monohidrat içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız (dayanıksız) olduğunuz söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz

Yorum yapın